Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaová buchta s vanilkovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kakaová buchta s vanilkovým krémem - postup přípravy

Kakaové těsto a vanilkový krém z jogurtu je vynikající kombinace na dezert. Recept na něj nám poskytla paní Martina Wágnerová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do rendlíku mléko, žloutek, cukr a pudingové prášky a za stálého míchání uvařte pudink. Dejte ho do mísy, na jeho povrch přiložte potravinářskou fólii, aby se netvořil škraloup, a nechte ho vychladnout.

2. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte se špetkou soli pevný sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem. Poté přidejte vodu, mouku, kakao a prášek do pečiva a zamíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků, tak aby těsto zůstalo nadýchané.

3. KROK

Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný (případně pečicím papírem vyložený) plech s vyšším okrajem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

4. KROK

Vychladlý puding rozšlehejte šlehačem na hladký krém a pak do něj zašlehejte jogurt. Namažte ho na vychladlý korpus a posypejte ho strouhanou hořkou čokoládou. Dejte do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů