Kakaová roláda se smetanovým krémem - postup přípravy
Připravte si jeden z nejrychlejších receptů na dezert, který je lahodný a zvládnou jej upéct i začátečníci. Kakaová roláda je vláčná, chutná a osvěžující. Můžete ji podávat i na oslavách.
Těsto
Krém
Nejprve připravte těsto vyšleháním vajec s cukrem. Jakmile získáte krémovou hmotu prosejte do ní mouku s kakaem a všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: Prosetí mouky je nutné, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut.
Zatím připravte krém vyšleháním Ricotty, cukru a smetany. Na upečený korpus položte čistý pečicí papír, na který jej překlopte. Poté povrch korpusu potřete připraveným krémem a těsto zarolujte.
Kakaovou roládu zabalte do pečicího papíru a dejte ji chladit na 30 minut do lednice.
Tip: Dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem a ozdobený čerstvými lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde