Kakaové mini dortíky s kokosem a pistáciemi - postup přípravy
Kakaové mini dortíky jsou neodolatelným dezertem, spojujícím bohatou chuť kakaa s jemností šlehačky a exotickou chutí kokosu a pistácií. Moučníkem oslníte své hosty.
Ingredience
Poleva
Krém
Zdobení
Sklenice opláchněte vodou a připravte náplň. V hrnci smíchejte škrob, mouku, kakao, cukr, mléko a vanilkový cukr. Jakmile se ingredience propojí, umístěte hrnec na sporák, vlijte do něj další litr mléka a 2–3 minuty směs zahřívejte, do zhoustnutí.
Poznámka: Díky namočení se vám bude obsah sklenic lépe vyndávat.
Poté do směsi vmíchejte změklé máslo a jakmile se rozpustí, hrnec odstavte z tepla a jeho obsahem naplňte sklenice, které vložte na 3 hodiny do lednice.
Těsně předtím, než vyjmete čokoládu z lednice, vyšlehejte šlehačku s moučkovým cukrem do krému a rozpusťte čokoládu, kterou naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Obsah sklenic po vychlazení vyklopte a nařezejte na kolečka o šířce 1,5 cm.
Poznámka: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně 2 minuty.
Každé druhé kolečko ozdobte šlehačkou a zbytky koleček ji zakryjte. Kakaové mini dortíky obalte po stranách v kokosu a jejich povrch pokryjte čokoládovou polevou, kterou posypte nasekanými pistáciemi.
Tip: Inspiraci pro zdobení dezertu najdete ve videu níže.
Kakaové mini dortíky servírujte ke kávě, čaji nebo s mlékem. Díky jejich luxusnímu vzhledu je můžete podávat i na oslavách.
Tip: Pro více svěží vzhled můžete dortíky servírovat s čerstvým ovocem, jako jsou například jahody, maliny nebo borůvky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes