Kakaové sušenky s bílou čokoládou - postup přípravy
Kakaové sušenky s bílou čokoládou jsou rychlé, snadné, křehké a rozplývají se v ústech. Jsou ideální pochoutkou, až vás o Vánocích navštíví rodina a přátelé.
Těsto
Zdobení
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich slunečnicový olej a vanilkový extrakt.
Přidejte vejce, kukuřičný škrob, kakao, kypřicí prášek do pečiva a mouku.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. Mouku přidejte nadvakrát, díky tomu se ingredience lépe spojí.
Uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky o průměru 3 cm, z kterých vytvořte kuličky. Ty odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, kde v jejich středu vytvořte důlky.
Tip: Důlky vytvoříte snadno pomocí rukojeti vařečky.
Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Mezitím rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, vložte ji do cukrářského sáčku a aplikujte ji do každého důlku v sušenkách.
Na bílou čokoládu položte kousek tmavé čokolády a kakaové sušenky skladujte v suchu, na tmavém místě a v uzavřené nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty