Kakaovo-tvarohové řezy na plech - postup přípravy
Připravte si doma nejchutnější dort jen za pár korun. Dezert je lehce hořký díky kakaovému základu a velmi jemný díky tvarohu. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Navíc budete mít další recept na dezert, který se skvěle hodí pro návštěvy.
Kakaová směs
Tvarohová směs
Zapékací formu o rozměru 19 x 28 cm vyložte pečicím papírem. Nechte tam dostatek papíru, abyste mohli dort vytáhnout zatažením za okraje. Nechráněná místa potřete olejem. Na čokoládovou část rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Mezitím si můžete připravit tvarohovou směs. Do mísy vložte tvaroh, vanilkový cukr, sůl, mouku a kondenzované mléko.
Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Doporučujeme tvaroh protřít skrz síto. Poté přidejte vejce a důkladně promíchejte. Nepoužívejte mixér, jen stěrku a ruce. Misku s tvarohovou směsí dejte stranou a vraťte se k čokoládové části. Do másla o pokojové teplotě přidejte cukr, špetku soli a vejce. Důkladně promíchejte.
Přidejte mouku, prášek do pečiva a kakao (vše prosejte přes síto). Znovu promíchejte, dokud nebude konzistence hladká. Hmota bude poměrně hustá, ale to je dobře. Čokoládové těsto nalijte do připravené formy. Vložte formu do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Až bude těsto upečené, vyzkoušejte ho párátkem a poté vyndejte z trouby.
Na horké těsto naneste tvarohovou směs a vložte dezert zpět do trouby. Snižte teplotu na 150 stupňů a pečte po dobu 70 minut. Hotový dezert nechte alespoň hodinu stát v troubě s otevřenými dvířky, nechte ho vychladnout a potom ho vložte na několik hodin do lednice. Nakrájený dort můžete ozdobit karamelem, rozpuštěnou čokoládou nebo posypkami podle svého výběru.