Kakaový dort s čokoládovou ganáží - postup přípravy
Připravte si rychlý kakaový dort s čokoládovou ganáží. Dezert vypadá luxusně, je nadýchaný a skvěle se hodí na oslavy, ale také k odpolední kávě, ve všední den.
Korpus
Ganáž
Teplou vodu smíchejte s cukrem a olejem. V samostatné míse smíchejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva.
Suché ingredience následně vmíchejte do tekuté směsi.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily a v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je nadvakrát.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Poznámka: Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejli. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte korpus volně chladnout a připravte ganáž. Čokoládu rozlámejte, vložte ji do misky, ve které ji smíchejte s mlékem a směs rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
Ganáží polijte celý povrch dezertu, který posypte cukrářským zdobením.
Poznámka: Kakaový dort servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Хозяюшка Востока