Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dort s čokoládovou ganáží

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Kakaový dort s čokoládovou ganáží - postup přípravy

Připravte si rychlý kakaový dort s čokoládovou ganáží. Dezert vypadá luxusně, je nadýchaný a skvěle se hodí na oslavy, ale také k odpolední kávě, ve všední den.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Ganáž

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplou vodu smíchejte s cukrem a olejem. V samostatné míse smíchejte mouku s kakaem a kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Suché ingredience následně vmíchejte do tekuté směsi. 

Tip: Aby se ingredience lépe propojily a v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je nadvakrát.

3. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.

4. KROK

Poznámka: Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejli. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

5. KROK

Po upečení nechte korpus volně chladnout a připravte ganáž. Čokoládu rozlámejte, vložte ji do misky, ve které ji smíchejte s mlékem a směs rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. 

6. KROK

Ganáží polijte celý povrch dezertu, který posypte cukrářským zdobením. 

Poznámka: Kakaový dort servírujte nakrájený na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů