Kakaový piškot se smetanovým krémem - postup přípravy
Potěšte svou návštěvu skutečně delikátním dezertem. Nadýchaný a jemný kakaový piškot se smetanovou náplní a čokoládovou polevou všechny hosty vysloveně nadchne. Je jednoduchý na přípravu a chutná skvostně.
Korpus
Další ingredience
Nejprve se pusťte do přípravy těsta. Ve velké míse si tedy vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijte do směsi mléko, slunečnicový olej a nakonec přisypte i kakaový prášek.
Dále špetku soli, prosátou polohrubou mouku i kypřící prášek do pečiva. Ze všech surovin vypracujte hladké a polotekuté těsto.
Fáze pečení korpusu a příprava smetanové náplně i polevy na zvláčnění piškotu
Hotové těsto následně vlijte do plechu vystlaného pečícím papírem (můžete jej vymazat i olejem a vysypat moukou). Korpus pečte v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 180 °C. Mezitím začněte s výrobou krému.
V míse vyšlehejte do tuhého a nadýchaného sněhu smetanu a také ji doslaďte dle preferencí moučkovým cukrem. V další fázi zakomponujte do šlehačky i sýr mascarpone. Náplň dejte na pár minut do lednice a připravte si polevu na zvláčnění piškotu.
V rendlíku rozehřejte mléko a rozpusťte v něm kakaový prášek. Horké kakao nakonec nalijte rovnoměrně na upečený kakaový piškot a nechte chladnout.
Kompletace dezertu, jeho tuhnutí v lednici a servírování
Nyní se pusťte do kompletování dezertu. Na vychladlý kakaový piškot natřete smetanový krém a ten přelijte polevou ze smetany a hořké čokolády. Vše dejte tuhnout do lednice alespoň na pár hodin. Ztuhlý a vychlazený zákusek pak vyjměte, pokrájejte na menší porce a podávejte s šálkem kávy anebo čaje. Přejeme dobrou chuť.