Kakaový piškot se smetanovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Udělejte radost nejen svým dětem dokonalou pochoutkou v podobě kakaového piškotu se smetanovým krémem a čokoládovou polevou. Tento dezert zmizí z plechu dozajista během jednoho dne, tak moc je výjimečný!
Těsto
Krémová náplň
Poleva
Začněte nejprve přípravou těsta na korpus. V míse si vyšlehejte do nadýchané bílé pěny vejce pomocí mixéru. Poté přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, vodu, špetku soli, prosátou polohrubou mouku s kakaovým práškem a vypracujte polotekuté hladké těsto.
To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 12 až 15 minut při teplotě 180 °C.
Příprava krémové náplně, kompletace dezertu a jeho dokončování
Krém si připravíte tak, že si nejprve vyšleháte do sněhu smetanu, poté do ní zakomponujete vanilkový cukr. Dále si v mikrovlnce zahřejte mléko a v něm rozpusťte bílou čokoládu a med.
Také přidejte želatinu rozmíchanou ve vodě. Směs nechte zchladnout na pokojovou teplotu, a nakonec do ní po lžících zamíchejte šlehačku. Výslednou náplň naneste na jeden plát upečeného korpusu, který jste získali rozpůlením celého piškotu.
Krém následně překryjte druhým plátem, polijte čokoládovou polevou z hořké čokolády a smetany a nechte zatuhnout v lednici několik hodin.
Servírování dezertu se smetanovou náplní a čokoládovou polevou
Ztuhlý dezert vyjměte z lednice, nakrájejte na stejně velké kusy a podávejte s oblíbeným nápojem. Hodit se bude zcela určitě káva, kakao, nebo čaj. Přejeme dobrou chuť.