Karamelový dezert s piškoty a smetanovým krémem - postup přípravy
Jestliže chcete potěšit své blízké nějakým chutným dezertem a dochází vám nápady, vsaďte na tento, který se dělá pouze z pár surovin. Jako bonus za něj ani neutratíte moc peněz a příprava je naprosto nenáročná.
Dezert
Na ozdobu
Vychlazenou smetanu ke šlehání nalijte do velké mísy a šlehejte ji tak dlouho, dokud nezačne tvořit kopečky. Poté do ní přidejte karamelové Salko (můžete nahradit Nutellou) a dále šlehejte. Jakmile získáte světle hnědý krém, tak si nachystejte formu na tvorbu dezertu, a vyložte její dno potravinářskou fólií. Naneste na ni první vrstvu krému a pokračujte s piškoty. Ty vždycky namočte do plnotučného mléka a položte je na krém.
Poté naneste další vrstvu krému, opět piškoty v mléce a takto postup opakujte, dokud nedojdete až k vrchu dezertu, který zakončíte krémem. Poté jej zakryjte potravinářskou fólií. Dejte dezert na dvě hodiny zatuhnout do lednice, poté ho překlopte na talíř a dozdobte ho karamelovou polevou a vlašskými ořechy. Následně můžete dezert podávat, dobrou chuť!