Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky s brokolicí, česnekem a petrželkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Karbanátky s brokolicí, česnekem a petrželkou - postup přípravy

Obměňte tentokrát svůj klasický recept na karbanátky. Tyto karbanátky s brokolicí, podle paní Ivany Reisingerové, jsou zajímavé rozmanitostí použitých ingrediencí, a navíc je připravíte „mrknutím oka“.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Maso

Na obalování

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brokolici omyjte, očistěte a rozdělte ji na růžičky. Dejte ji vařit na 15 minut do vroucí vody, dokud nezměkne. Poté nechte brokolici úplně vychladnout a nakrájejte ji na drobné kousky.

2. KROK

Následně oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a na sádle ji osmažte dozlatova – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté k cibuli přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, smažte ho 1 minutu a poté směs nechte vychladnout.

3. KROK

Mleté maso vložte do mísy a přidejte k němu brokolici a směs s cibulí a česnekem. Přidejte ještě nahrubo nastrouhaný sýr, šlehačku, muškátový oříšek, petrželku a vše ochuťte solí a pepřem.

4. KROK

Ingredience důkladně zamíchejte a z masové směsi vytvarujte karbanátky, které následně obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené karbanátky s brokolicí smažte na sádle 2 minuty z každé strany. 

5. KROK

Tip: Karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou. Perfektně se k nim hodí například bramborová kaše s pažitkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů