Karbanátky s brokolicí, česnekem a petrželkou - postup přípravy
Obměňte tentokrát svůj klasický recept na karbanátky. Tyto karbanátky s brokolicí, podle paní Ivany Reisingerové, jsou zajímavé rozmanitostí použitých ingrediencí, a navíc je připravíte „mrknutím oka“.
Maso
Na obalování
Brokolici omyjte, očistěte a rozdělte ji na růžičky. Dejte ji vařit na 15 minut do vroucí vody, dokud nezměkne. Poté nechte brokolici úplně vychladnout a nakrájejte ji na drobné kousky.
Následně oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a na sádle ji osmažte dozlatova – potrvá to přibližně 3 minuty. Poté k cibuli přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, smažte ho 1 minutu a poté směs nechte vychladnout.
Mleté maso vložte do mísy a přidejte k němu brokolici a směs s cibulí a česnekem. Přidejte ještě nahrubo nastrouhaný sýr, šlehačku, muškátový oříšek, petrželku a vše ochuťte solí a pepřem.
Ingredience důkladně zamíchejte a z masové směsi vytvarujte karbanátky, které následně obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance. Obalené karbanátky s brokolicí smažte na sádle 2 minuty z každé strany.
Tip: Karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou. Perfektně se k nim hodí například bramborová kaše s pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.