Karbanátky z červené čočky a mrkve - postup přípravy
Máte-li chuť na bezmasou dobrotu, určitě nepřehlédněte recept na karbanátky z červené čočky. Obsahují spoustu zdravých ingrediencí a skvěle chutnají, navíc je připravíte do 15 minut.
Ingredience
Červenou čočku propláchněte a poté ji ponořte do vody na 2 hodiny. Následně čočku sceďte a vložte ji do robotu, ve kterém ji budete mixovat.
Oloupejte a nakrájejte nadrobno také šalotku a naloupané stroužky česneku, které přidejte k čočce. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, nasekejte petrželku a obě ingredience přidejte k čočce, společně se solí a rajským protlakem.
Směs ochuťte pepřem a rozmixujte ji. Jakmile získáte směs kašovité konzistence, vytvořte z ní karbanátky, které smažte na rozehřáté pánvi s olivovým olejem.
Poznámka: Všechny karbanátky smažte 3 minuty z každé strany.
Hotové karbanátky odkládejte na pečicí papír nebo bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Tip: Karbanátky z červené čočky podávejte s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: We Cook Vegan