Karbanátky ze dvou mas s vejci a chlebem - postup přípravy
Milujete-li karbanátky, zkuste si je tentokrát udělat trochu jinak. Díky přidání mléčného chleba je výsledný pokrm šťavnatý a doslova se rozplývá v ústech. Vyzkoušejte jednoduchý postup.
Ingredience
V míse smíchejte kousek chleba a zalijte ho mlékem tak, aby byl zcela ponořený. Nechte chleba 10 minut nasávat mléko a v jiné míse zatím smíchejte oba druhy mletého masa se solí a černým pepřem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky, vložte ji do robota a rozmixujte ji na kaši společně s oloupanými stroužky česneku. Směs přidejte do mísy s masem, do které rozklepněte vejce.
Chleba vyždímejte a smíchejte ho s ingrediencemi v míse, ve které je maso. Ze vzniklé hmoty vytvářejte malé karbanátky, které obalte ve strouhance a smažte je na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany.
Tip: K přípravě můžete použít i starší chleba, který vám zbyl z předešlých dní.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook