Karbanátky ze zelí s česnekovým dipem - postup přípravy
Připravte si jednoduchou, rychlou a zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu z masa. Karbanátky ze zelí poslouží jako hlavní jídlo, svačinka, ale také zajímavá příloha.
Základ
Na obalení
Na smažení
Dip
Polovinu hlávkového zelí důkladně omyjte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ho se solí. Ingredience dobře promíchejte a nechte je 15 minut odpočívat.
Poznámka: Díky kroku se solí zelí zkřehne a pustí přebytečnou šťávu.
Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty, do hněda. Ze zelí vymačkejte šťávu a smíchejte ho se zkaramelizovanou cibulí.
Do směsi přidejte pepř, kmín, oregano a sůl. Přidejte také vejce a všechno zamíchejte. Ze vzniklé směsi vytvářejte karbanátky o velikosti dlaně, které obalte ve směsi strouhanky a sýra v prášku.
Každý obalený karbanátek obalte ještě v rozšlehaném vejci a znovu v suchých ingrediencích. Karbanátky ze zelí smažte na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany, na mírném ohni.
Tip: Hotové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Na závěr připravte dip smícháním nasekané petrželky s nastrouhaným česnekem, bílým jogurtem, solí a pepřem.
Karbanátky ze zelí servírujte společně s dipem.
Tip: Můžete je servírovat samotné, jako svačinku, nebo z nich udělat zajímavou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: cooking kisy