Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky ze zelí s česnekovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Karbanátky ze zelí s česnekovým dipem - postup přípravy

Připravte si jednoduchou, rychlou a zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu z masa. Karbanátky ze zelí poslouží jako hlavní jídlo, svačinka, ale také zajímavá příloha.

Ingredience pro:
11 kusů
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Polovinu hlávkového zelí důkladně omyjte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte ho se solí. Ingredience dobře promíchejte a nechte je 15 minut odpočívat. 

Poznámka: Díky kroku se solí zelí zkřehne a pustí přebytečnou šťávu.

2. KROK

Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty, do hněda. Ze zelí vymačkejte šťávu a smíchejte ho se zkaramelizovanou cibulí. 

3. KROK

Do směsi přidejte pepř, kmín, oregano a sůl. Přidejte také vejce a všechno zamíchejte. Ze vzniklé směsi vytvářejte karbanátky o velikosti dlaně, které obalte ve směsi strouhanky a sýra v prášku. 

4. KROK

Každý obalený karbanátek obalte ještě v rozšlehaném vejci a znovu v suchých ingrediencích. Karbanátky ze zelí smažte na rozpáleném oleji 4 minuty z každé strany, na mírném ohni. 

Tip: Hotové karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Na závěr připravte dip smícháním nasekané petrželky s nastrouhaným česnekem, bílým jogurtem, solí a pepřem. 

6. KROK

Karbanátky ze zelí servírujte společně s dipem. 

Tip: Můžete je servírovat samotné, jako svačinku, nebo z nich udělat zajímavou přílohu k masu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: cooking kisy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů