Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Katův šleh s vepřovým masem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Katův šleh s vepřovým masem - postup přípravy

Katův šleh je pikantní a rychlé jídlo plné výrazných chutí. Recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vám přijde vhod, až nebudete mít na vaření mnoho času.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červenou papriku, okurky, kozí rohy, jarní cibulku a cibuli nakrájejte na drobné kousky. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

Na nudličky nakrájejte vepřovou kýtu, kterou zprudka smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Jakmile maso zhnědne, přidejte k němu nakrájenou zeleninu a ingredience zamíchejte. 

3. KROK

Do směsi  vmíchejte vaničku bujónu, kečup, sójovou a worcestrovou omáčkou. Vše smažte další 2 minuty, směs okořeňte pepřem a zalijte vodou. 

Tip: Místo bujónu můžete katův šleh dochutit solí. 

4. KROK

Na pánev položte pokličku a plamen zmírněte na minimum. Pokrm následně duste po dobu 30 minut, dokud maso nezměkne. Během vaření ho minimálně jednou promíchejte.

5. KROK

Tip: Po uvaření podávejte katův šleh s hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou. Skvěle se k masu hodí také rýže nebo například bramboráky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů