Katův šleh z vepřového masa s bramboráčky - postup přípravy
Až ochutnáte katův šleh z vepřového masa, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, budete ohromeni. Pokrm je šťavnatý a má bohatou chuť.
Masová směs
Bramboráčky
Kapii, okurky, kozí rohy, cibuli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Nakrájené maso smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty ze všech stran.
K masu přidejte nakrájenou zeleninu a pokračujte ve smažení další 4 minuty, dokud nezměkne. Do směsi vmíchejte kečup, vývar, worcestrovou a sójovou omáčku.
Vše ochuťte solí, zamíchejte a duste pod pokličkou 60–90 minut, do změknutí masa. Mezitím připravte bramboráčky.
Poznámka: Směs duste na mírném ohni.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich maximum vody. Následně do nich vmíchejte vejce se solí, prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a moukou.
Ze směsi odebírejte množství 1 lžíce, z kterého vytvářejte placky. Ty smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Bramboráčky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Katův šleh z vepřového masa servírujte s bramboráčky. Každou porci můžete servírovat ozdobenou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.