Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Katův šleh z vepřového masa s bramboráčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 98 minut

Katův šleh z vepřového masa s bramboráčky - postup přípravy

Až ochutnáte katův šleh z vepřového masa, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, budete ohromeni. Pokrm je šťavnatý a má bohatou chuť.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Masová směs

Bramboráčky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kapii, okurky, kozí rohy, cibuli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Nakrájené maso smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty ze všech stran. 

2. KROK

K masu přidejte nakrájenou zeleninu a pokračujte ve smažení další 4 minuty, dokud nezměkne. Do směsi vmíchejte kečup, vývar, worcestrovou a sójovou omáčku. 

3. KROK

Vše ochuťte solí, zamíchejte a duste pod pokličkou 60–90 minut, do změknutí masa. Mezitím připravte bramboráčky. 

Poznámka: Směs duste na mírném ohni.

4. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich maximum vody. Následně do nich vmíchejte vejce se solí, prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a moukou. 

5. KROK

Ze směsi odebírejte množství 1 lžíce, z kterého vytvářejte placky. Ty smažte v rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. 

Tip: Bramboráčky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Katův šleh z vepřového masa servírujte s bramboráčky. Každou porci můžete servírovat ozdobenou nasekanou petrželkou. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů