Kaviár z červené řepy s rajčaty a paprikou - postup přípravy
Kaviár z červené řepy je skvělou kombinací výrazných chutí, plnou vitamínů. Můžete ho přidat do salátů, použít ho jako přílohu k masu nebo jako pomazánku na pečivo.
Ingredience
Na rozpáleném oleji smažte, na proužky nakrájenou, cibuli po dobu 2 minut. Přidejte k ní proužky papriky a pokračujte ve smažení další 3 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Syrovou řepu oloupejte, nastrouhejte ji na hrubém struhadle a přidejte ji do pánve k zelenině. Ingredience zamíchejte a smažte ještě 1 minutu.
Zatím nastrouhejte rajčata na hrubém struhadle a vmíchejte je k řepě. Směs přikryjte pokličkou a vařte ji přibližně 15 minut, dokud řepa nezměkne.
Poznámka: Během vaření zeleninovou směs několikrát promíchejte.
Směs ochuťte solí a pokračujte ve vaření, bez poklice, dalších 5–7 minut. Následně řepu odstavte z tepla a vmíchejte do ní bobkový list s prolisovaným česnekem a pepřem. Ingredience důkladně promíchejte a kaviárem z červené řepy naplňte sterilizovanou sklenici.
Po vychladnutí pokrm podávejte s oblíbeným pečivem.
Tip: Řepný kaviár můžete zakomponovat také do salátů nebo ho servírovat jako přílohu k masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: УХ ТЫ,КУХНЯ