Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát s klobásou a kukuřicí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Salát s klobásou a kukuřicí - postup přípravy

Saláty se hodí nejenom na letní stůl, i když tam nás potěší nejvíce. Dobrota ze spousty křupavé zeleniny doplněná o vařená vajíčka, pikantní uzenou klobásu a trochu dresingu z majonézy a hořčice doplní naše tělo o vitamíny, které nutně potřebuje, a to dnes už prakticky kdykoliv v průběhu roku. To, co jsme právě popsali, je stručná charakteristika salátu, který nese krásné jméno Jaroslav a který je zkrátka fantastický. Zkuste ho také!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Ze všeho nejdříve si dejte uvařit vajíčka na tvrdo. Aby byl žloutek dostatečně pevný, je vhodné je vařit zhruba 7 až 10 minut.




Zatímco se vajíčka vaří, umyjte okurku, zelenou cibulku a petrželovou nať a všechno dobře osušte papírovou utěrkou. Okurku nakrájejte na podlouhlé proužky a stejně tak nakrájejte také uzenou klobásu. Obojí nasypejte do velké salátové mísy.

Tou dobou už by měla být hotová vajíčka. Slijte z nich vodu a odložte je stranou, aby vychladla.

Zelenou cibulku a petržel nasekejte nožem na menší kousky a nasypejte je do salátové mísy ke klobásám a okurce. Sterilovanou kukuřici slijte od láku a vysypte ji k ostatním přísadám.

Nakonec oloupejte vychladlá vajíčka, rozpulte je na polovinu a nakrájejte na plátky buďto ostrým nožem, anebo kráječem na vajíčka. Když se vám rozpadne žloutek, vůbec to ničemu nevadí.

Do malé mističky si odměřte majonézu a hořčici. Přidejte k nim sůl a pepř a všechno dobře promíchejte. Takto připraveným dresingem pak zalijte suroviny v salátové míse a všechno důkladně promíchejte, aby se všechny přísady salátu obalily dresingem.

Salát můžete buďto ihned servírovat, anebo ho můžete nechat ještě trochu vychladit v lednici.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů