Kávový dezert do skleničky - postup přípravy
Velkou výhodou tohoto dezertu je, že jej prostě jen uvaříte v hrnci a hezky naservírujete do ozdobných skleniček. Tím pádem se vám usnadní veškerý úklid. Dle chuti jej klidně ozdobte jahodami či čímkoliv jiným.
Základní vrstva
Vrchní vrstva
Naspod sklenice
Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr a za stálého míchání nechejte vařit na sporáku. Ve vedlejší misce smíchejte polovinu instantní kávy s polovinou horké vody a nalijte směs do hrnce. Kukuřičný škrob promíchejte ve vedlejší misce s vodou a přimíchejte jej rovněž do hrnce.
Vařte do mírného zhoustnutí, na dno každé sklenice dejte sušenku a tu zalijte skoro až po povrch. Nechejte na hodinu ztuhnout v lednici. Poté v misce vyšlehejte zbylou vodu se zbylou instantní kávou a cukrem. Vzniklou směs hezky naaranžujte na vrch dezertu a máte hotovo. Dobrou chuť!