Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírové palačinky s mlékem a vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kefírové palačinky s mlékem a vejci - postup přípravy

Připravte si kefírové palačinky jako zdravější alternativu k tradičnímu sladkému pokrmu plnou výživných ingrediencí. Můžete je podávat s medem, sirupem nebo čokoládou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a solí. Do směsi vmíchejte kefír a lžičku sody. Dále přidejte mouku, a jakmile se ingredience propojí, také mléko. 

Tip: Mouku předem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Na závěr do těsta vmíchejte olej a těsto postupně nalévejte na pánev. Palačinky smažte z každé strany přibližně 30 vteřin. 

Poznámka: Před každou dávkou těsta na palačinku potřete pánev trochou oleje. 

3. KROK

Kefírové palačinky servírujte polité medem nebo například javorovým sirupem. 

Tip: Palačinky z kefíru můžete také naplnit Nutellou nebo oblíbenou marmeládou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů