Kinder bueno cukroví s jemným krémem - postup přípravy
Pokud jste milovníky čokolády Kinder bueno, tento recept na originální vánoční cukroví vás jistě osloví. Cukroví se chuťově této čokoládě velmi blíží a jeho příprava není nijak složitá.
Těsto
Náplň a poleva
Do mísy vsypte mouku s cukrem, přidejte vanilkový cukr a změklé máslo s vejcem. Z těchto ingrediencí vytvořte těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte na minimálně 1 hodinu do lednice.
Tip: Skvělé je, když máte možnost nechat těsto v lednici přes noc, ale není to nutné.
Následně těsto rozbalte, znovu prohněťte a vyválejte ho na výšku přibližně 0,5 cm. Z těsta vykrojte velkým a malým vykrajovátkem kroužky tak, jak je uvedeno ve videu. Větší a menší kolečka dejte zvlášť na plechy vyložené pečicím papírem.
Kolečka s otvorem pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 8 minut, kolečka bez otvoru pečte 10 minut.
Poznámka: Cukroví nesmí být úplně hnědé. Proto, až začne růžovět, vyndejte plechy z trouby.
Jakmile je cukroví upečené, nechte jej vychladnout a kolečka s otvorem přelijte čokoládovou polevou. Kolečka bez otvoru potřete krémem z lískových ořechů. Následně kolečka s krémem přikryjte kolečky s otvory a čokoládovou polevou.
Tip: Nechcete-li použít kupovanou čokoládovou polevou, vytvořte si ji sami tak, že rozpustíte a smícháte dohromady 100 g čokolády, 2 lžíce másla a 1 lžíci oleje. Krém z lískových ořechů zakoupíte v prodejnách s potravinami nebo v obchodech se zdravou výživou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery