Klasické zlatavé bramboráky

i Zdroj fotografie: Pavla Máslová
i Zdroj fotografie: Pavla Máslová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Klasické zlatavé bramboráky - postup přípravy

V jednoduchosti je krása a bramboráky jsou zářným příkladem tohoto hesla. Usmažte si poctivé zlatavé bramboráčky podle receptu od paní Pavly Máslové.
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku a tolik hladké mouky, abyste vytvořili tekutější, ale husté těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo sádlo, naběračkou odeberte trochu těsta a vlijte ho do pánve v asi půl centimetrové vrstvě. Placku nechte osmažit po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové bramboráky nechte okapat od přebytečného oleje v míse či talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, případně plněné masovou směsí, uzeným a zelím, anebo jako přílohu ke guláši.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 351 hlasů
Nahlásit chybu
121 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt