Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasické zlatavé bramboráky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Klasické zlatavé bramboráky - postup přípravy

V jednoduchosti je krása a bramboráky jsou zářným příkladem tohoto hesla. Usmažte si poctivé zlatavé bramboráčky podle receptu od paní Pavly Máslové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim prolisovaný česnek, dvě vejce, sůl, pepř, kmín a majoránku a tolik hladké mouky, abyste vytvořili tekutější, ale husté těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo sádlo, naběračkou odeberte trochu těsta a vlijte ho do pánve v asi půl centimetrové vrstvě. Placku nechte osmažit po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové bramboráky nechte okapat od přebytečného oleje v míse či talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte buďto samotné, případně plněné masovou směsí, uzeným a zelím, anebo jako přílohu ke guláši.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů