Klasický americký grilovaný sendvič se sýrem a vajíčkem - postup přípravy
Jednodušší ani chutnější večeři už připravit ani nelze! Chlouba základní americké kuchyně pro začátečníky je nyní dostupná i vám, našim čtenářům! Je to vlastně prosté a jednoduché. Toustový chleba obalený ve vajíčku a smažený se sýrem je tak voňavý a chutný, že nepotřebuje žádné další suroviny. Ve své jednoduchosti je totiž zkrátka dokonalý.
Ingredience
Do hluboké misky vyklepněte dvě vajíčka, podle chuti je posypejte trochou soli a přidejte jednu polévkovou lžíci mléka. Metličkou vše rozšlehejte do jednolité konzistence. Na kamnech rozehřejte velkou pánev a rozpusťte na ní kousek másla, které rozlijte po celé její ploše. Nyní ztlumte oheň na minimální úroveň.
Rozšlehané vajíčko s mlékem vlijte do pánve a položte na něj dva plátky toustového chleba s mírným rozestupem od sebe. Tímto způsobem opékejte vajíčko s chlebem 2 až 3 minuty. Jakmile vajíčková placka na povrchu ztuhne, otočte ji na druhou stranu, chlebem dolů. Volné strany přehněte nahoru přes část položenou na chlebu. Tím vytvoříte úhledný obdélník přesně o velikosti dvou plátků chleba.
Na vrstvu vajíček položte plátek čedaru a na něj plátek mozzarelly (nemusíte použít přesně tyto dva druhy sýra, ale prakticky kterékoliv jiné, které máte rádi, anebo je máte zrovna při ruce). S pomocí obracečky pak zavřete toust tak, že ho přehnete přes sýr. Chléb už by měl být krásně opečený dozlatova, nechte ho ale ještě opékat další jednu nebo dvě minuty, aby se sýr uvnitř rozehřál a roztekl se.
Když je sýr uvnitř toustu tekutý a začne vytékat ven na pánev, je načase ho sundat z plotýnky. Nechte vyteklý sýr maličko spéct, aby šel sejmout dolů, aniž by se oddělil od toustu. Hotový sýrový toust položte na prkénko, rozkrojte ho na dva trojúhelníčky a nechte mírně vychladnout. Pak si užijte ten pohled na nádherně se táhnoucí provázky roztaveného sýra, a hlavně dobrou chuť.