Kokosová roláda Bounty bez pečení - postup přípravy
Rychlovka bez pečení, kterou budou zbožňovat všichni milovníci tyčinky Bounty, to je delikátní rolka se stejným jménem. Výrazná chuť toho nejlepšího použitého holandského kakaa se výborně snoubí s jemnými hoblinkami kokosu. Dokonalá kombinace se navíc hodí ke každodenní kávě a čaji, ale také na slavnostnější příležitosti, oslavy narozenin nebo svátku, protože se rolka výborně vyjímá na starožitném dezertním talířku.
Ingredience
Sušenky rozdrobte nebo nasekejte najemno, použít můžete také sekací nůž mixéru. Můžete je také vložit do sáčku a rozmělnit pomocí válečku, vysypejte sušenky do misky a smíchejte s kakaovým práškem.
Krystalový cukr rozpusťte v horké vodě, přidejte cukru podle druhu použitých sušenek, u méně sladkých použijte cukru více. Cukrovou vodu nechte vychladnout a poté přidávejte za stálého míchání rozmělněné sušenky, vznikne homogenní a vláčné těsto.
Dejte změknout máslo a smíchejte s kokosovými vločkami a vmíchejte práškový cukr. V odlehčené variantě můžete použít namísto másla a práškového cukru, kombinaci kondenzovaného mléka přímo s kokosem.
Rozložte potravinovou folii do tvaru obdélníku a rozprostřete kakaovou směs, válečkem můžete uválet tenkou vrstvu. Poté potřete směsí másla a kokosu.
Na pevno srolujte a vložte chladit do mrazničky na 45 minut.
Před servírováním nakrájejte na plátky pomocí ostrého nože.