Kokosové „Raffaello“ tyčinky s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný dezert, vyzkoušejte tyto kokosové „Raffaello“ tyčinky s kondenzovaným mlékem. Jejich příprava je velmi snadná a zvládne je úplný začátečník.
Ingredience
Do hrnce nalijte vodu a přisypte do něj cukr. Směs promíchejte a vařte ji, dokud se nebude mít sirupovou konzistenci a nezačnou se v ní tvořit bublinky.
Do hrnce nasypte strouhaný kokos a směs míchejte, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Poté do ní vlijte kondenzované mléko a míchejte ji přibližně 5 minut.
Pomocí lžíce vytvarujte ještě z horké směsi tyčinky nebo hrubky a pokládejte je na plech vymazaný máslem. Poté je nechte vychladnout po dobu 2 hodin a servírujte je.
Tip: Kokosové tyčinky můžete namočit nebo polít bílou či tmavou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.