Koláče z listového těsta, pudinku a ovoce - postup přípravy
Opravdu jednoduché a velmi rychlé koláče si můžete udělat z listového těsta. Podle receptu, který nám poskytla paní Janys Šulcová, se plní pudinkem a ovocem.
Na koláče
Rozválejte listové těsto do obdélníkové placky, nejjednodušší cesta je koupit již rozválené těsto na pečícím papíře. Rozkrájejte placku na čtverce či obdélníky oblíbené velikosti a dejte je i s pečicím papírem na plech.
Uvařte vámi zvolený pudink, může být nejen vanilkový, ale můžete použít třeba i jahodový, v půl litru mléka. Podle toho, jak máte rádi sladké, přidejte potřebné množství cukru. Po dovaření odstavte ze sporáku.
Ještě teplý a neztuhlý pudink lžící naneste do středu čtverců. Na pudink poté nasypejte ovoce podle vašeho výběru, může být zmražené i čerstvé, například borůvky, jahody či rybíz. Rozšlehejte vejce a okraje koláčů jím potřete.
Troubu rozpalte na 180 °C a koláče pečte, dokud nebudou hezky zlatavé. Nechte je vychladnout, posypejte je moučkovým cukrem a poté servírujte.