Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněný květák pečený v troubě

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kořeněný květák pečený v troubě - postup přípravy

Pokud nevíte, jaké bezmasé jídlo si připravit k obědu, vyzkoušejte tento kořeněný květák pečený v troubě. Jeho příprava je velmi snadná, rychlá a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Květák velmi pečlivě omyjte a rozeberte ho na malé růžičky. Poté ho přendejte do mísy a přisypte do něj dle chuti sůl a pepř.

2. KROK

Ke květáku přidejte uzenou papriku a pečlivě ho promíchejte. Poté k němu přilijte olivový olej a nastrouhaný parmezán.

3. KROK

Vše pečlivě promíchejte a květák přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho předehřáté trouby na teplotu 200 °C  a pečte ho 25–30 minut.

4. KROK

Kořeněný květák můžete ihned servírovat. Před podáváním ho posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů