Kořeněný květák pečený v troubě - postup přípravy
Pokud nevíte, jaké bezmasé jídlo si připravit k obědu, vyzkoušejte tento kořeněný květák pečený v troubě. Jeho příprava je velmi snadná, rychlá a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Květák velmi pečlivě omyjte a rozeberte ho na malé růžičky. Poté ho přendejte do mísy a přisypte do něj dle chuti sůl a pepř.
Ke květáku přidejte uzenou papriku a pečlivě ho promíchejte. Poté k němu přilijte olivový olej a nastrouhaný parmezán.
Vše pečlivě promíchejte a květák přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho 25–30 minut.
Kořeněný květák můžete ihned servírovat. Před podáváním ho posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.