Košíčky s ořechovou náplní a čokoládou - postup přípravy
Košíčky s ořechovou náplní jsou lahodné a křehké. Jsou ideální v období Vánoc, ale můžete je také servírovat, jako drobný dezert, ke kávě nebo čaji během celého roku.
Těsto
Náplň
Poleva
Pro začátek připravte těsto. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem a klasickým cukrem. Za stálého šlehání do směsi přidejte vejce a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Místo másla můžete použít jakýkoliv jiný tuk, například Heru.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte a do směsi ji přidejte minimálně nadvakrát.
Z ingrediencí uhněťte těsto, kterým naplňte formy na košíčky. Ty vyskládejte na plech a těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečené košíčky z formy vyjměte a nechte je volně vychladnout. Zatím připravte náplň.
Máslo vyšlehejte do hladka a poté do něj vešlehejte moučkový cukr. Do směsi přidejte rozmixované ořechy, piškoty a kakao.
Tip: Místo másla můžete použít margarín.
Přidejte také rumové aroma a náplní potřete vychladlé košíčky. Na závěr cukroví polijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou s olejem. Poté, co poleva na košíčcích s ořechovou náplní ztuhne, můžete cukroví servírovat.
Tip: Je-li směs moc hustá, nařeďte ji trochou mléka. Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, během 3 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Bokina kuhinja