Kotleta se sušenými švestkami - postup přípravy
Kotleta se sušenými švestkami je originální pokrm, který se hodí k hlavnímu jídlu i jako součást slavnostních studených mís. Připravíte ji jednoduše a za pár minut.
Základ
Na potření
Na vymazání
Na podlití
Sušené meruňky zalijte horkou vodou, ve které je nechte ponořené 10 minut. Stejný postup opakujte také se sušenými švestkami.
Maso osušte papírovou utěrkou a udělejte v něm několik podélných řezů.
Tip: Pokud si nejste jistí, jak maso nařezat, řiďte se postupem, který můžete vidět níže ve videu.
Vepřové maso osolte, opepřete, ochuťte mletou červenou paprikou a italskými bylinkami. Rýhy v mase naplňte slitým sušeným ovocem a maso svažte provázkem tak, aby z něj ovoce nevypadlo.
Pekáč vymažte tukem, maso do něj vložte, potřete ho medem a olejem a podlijte bílým vínem. Kotletu se sušenými švestkami a meruňkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Během pečení maso občas polijte výpekem.
Upečené maso přikryjte alobalem a nechte ho volně vychladnout. Poté ho vložte na noc do lednice.
Poznámka: Na druhý den maso servírujte nakrájené na plátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Оксаной Пашко