Kotletky zapečené se sýrem a vejci - postup přípravy
V dnešním uspěchaném světě je každá minuta drahá. Proto i hospodyňky chtějí ušetřit co nejvíce času při vaření a inklinují čím dál víc k minutkovým jídlům. Mezi ty můžeme zařadit rozhodně šťavnaté vepřové kotletky zapečené se sýrem a vejci. Jsou bezkonkurenčně lahodné, vyzkoušejte je.
Ingredience
Začněte tím, že si vepřové kotletky naříznete ostrým nožem z obou stran do jakési mřížky. Poté maso vložte do větší mísy, posypte solí, mletým černým pepřem, sušeným oreganem, vlijte slunečnicový olej a koření dobře rozprostřete rukama.
Marinované kotlety následně vyskládejte na plech s pečícím papírem a pusťte se do sýrové směsi k zapékání.
Výroba sýrové směsi s vejci, kompletace pokrmu a jeho zapékání
Dále si do hlubší mísy nastrouhejte vejce vařená natvrdo. Také k nim posléze přistrouhejte nahrubo sýr dle libosti. Hodit se bude zejména čedar nebo eidam. Pak ingredience zakápněte majonézou a důkladně promíchejte. Směs nakonec navrstvěte na masové plátky a dejte zapékat do trouby na cca 30 až 35 minut při teplotě 180 °C.
Servírování vepřových kotletek
Upečené vepřové kotletky se sýrem a vejci podávejte ideálně s pečenými bramborami. Vhodné jsou ale i hranolky, vařené brambory, bramborová kaše nebo jakékoliv pečivo (rohlík, bageta, houska a podobně). K porci lze servírovat i zeleninový salát nebo kyselé okurky. Maso bude skvělé i tehdy, když ho ochutíte tatarskou omáčkou, kečupem či česnekovým dipem. Přejeme dobrou chuť.