Křehká linecká kolečka s citrónovou kůrou - postup přípravy
Na slavnostně prostřeném stole rozhodně nemůže chybět toto křehké cukroví, se kterým si spoustu lidí spojuje vánoční svátky. Vyzkoušejte křehká linecká kolečka podle receptu paní Andy Březinové.
Ingredience
V míse smíchejte hladkou mouku, žloutky, moučkový cukr, změklé máslo, špetku kypřicího prášku do pečiva a citronovou kůru.
Vše spolu důkladně promíchejte a vytvořte hladké a nelepivé těsto. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a nechte ho odpočinout v lednici přibližně 1 hodinu.
Poté těsto rozválejte a vykrájejte z něj kolečka. Do poloviny vykrojených koleček vykrojte ještě další menší kolečko. Poté je pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut, dokud sušenky nejsou zlatavé.
Sušenky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Nakonec plná kolečka potřete oblíbenou marmeládou a přiklopte je kolečky s výřezem.
Linecká kolečka s marmeládou nechte ztuhnout. Před servírováním je můžete lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.