Křehké sádlovky plněné marmeládou - postup přípravy
Tyto křehké sádlovky jsou klasickým receptem, které pekly už naše babičky. Vyzkoušejte cukroví, na které vám stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti podle paní Jitky Kořánové.
Ingredience
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, kakao, moučkový cukr a sádlo. Směs důkladně promíchejte a vypracujte z něj hladké těsto.
Nechte těsto odpočinout po dobu asi 30 minut, ideálně v lednici, aby ztuhlo a poté se s ním lépe pracovalo.
Poté těsto vyndejte z lednice a rozdělte ho na menší kousky. Z každého kousku vytvořte malou kuličku velikosti lískového oříšku.
Do každé kuličky udělejte do středu důlek s pomocí konce vařečky nebo jiného vhodného nástroje. Do středu každé kuličky dejte malé množství marmelády.
Připravené sádlovky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v předehřáté troubě na 170 °C, dokud nejsou zlatohnědé, což by mělo trvat zhruba 15–20 minut.
Po upečení nechte sádlovky vychladnout na plechu. Před servírováním je můžete posypat moučkovým cukrem.
Tip: Sádlovky můžete před pečením lehce posypat strouhaným kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.