Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké sádlovky plněné marmeládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křehké sádlovky plněné marmeládou - postup přípravy

Tyto křehké sádlovky jsou klasickým receptem, které pekly už naše babičky. Vyzkoušejte cukroví, na které vám stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti podle paní Jitky Kořánové.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, kakao, moučkový cukr a sádlo. Směs důkladně promíchejte a vypracujte z něj hladké těsto.

2. KROK

Nechte těsto odpočinout po dobu asi 30 minut, ideálně v lednici, aby ztuhlo a poté se s ním lépe pracovalo.

3. KROK

Poté těsto vyndejte z lednice a rozdělte ho na menší kousky. Z každého kousku vytvořte malou kuličku velikosti lískového oříšku.

4. KROK

Do každé kuličky udělejte do středu důlek s pomocí konce vařečky nebo jiného vhodného nástroje. Do středu každé kuličky dejte malé množství marmelády.

5. KROK

Připravené sádlovky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v předehřáté troubě na 170 °C, dokud nejsou zlatohnědé, což by mělo trvat zhruba 15–20 minut.

6. KROK

Po upečení nechte sádlovky vychladnout na plechu. Před servírováním je můžete posypat moučkovým cukrem.

7. KROK

Tip: Sádlovky můžete před pečením lehce posypat strouhaným kokosem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů