Křehké tvarohové sušenky - postup přípravy
Chcete mít neustále při ruce něco k mlsání? Pak vsaďte na tvarohové sušenky ve tvaru rolek, které vás svou křehkostí doslova dostanou. Hodit se k této dobrotě bude dozajista kvalitní káva anebo čaj. pusťte se do pečení a pochutnejte si.
Ingredience
Nejprve si v míse rozmíchejte změklé máslo spolu s tvarohem. Poté přisypte moučkový cukr (asi jednu až dvě lžíce), kypřící prášek, špetku soli, prosátou hladkou mouku a vypracujte rukama hladké nelepivé těsto vláčné konzistence.
Tvoření tvarohových sušenek a jejich pečení v troubě
V další fázi si tvarohové těsto rozdělte na dva stejně velké kusy. Z jednoho vyválejte obdélníkový plát, který zarovnejte na krajích pomocí rádla. Poté plát posypte rovnoměrně lžící kokosových vloček a lžící moučkového cukru.
Možné je použít i krupicový. Nakonec těsto pečlivě zarolujte a váleček nakrájejte na stejně dlouhé sušenky pomocí nože. Totéž učiňte i s druhým kusem těsta. Jednotlivé porce vyskládejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě cca dvacet minut při teplotě 180 °C.
Servírování tvarohových sušenek a jejich uskladnění
Upečené tvarohové sušenky ve tvaru rolek vyjměte z trouby, nechte zchladnout a posypejte moučkovým cukrem dle libosti. Podávejte třeba s kvalitní espressem, cappuccinem anebo latté. Hodit se bude i čaj, kakao nebo horká čokoláda. Přejeme dobré chutnání. A jak nesnězené sušenky skladovat? Vcelku jednoduše je umístěte do uzavíratelné nádoby a nechte na suchém a chladnějším místě. Skvěle poslouží i papírová krabička.