Krém ideální na tvorbu kytiček a sladkých dekorací - postup přípravy
Krém ze švýcarských pusinek a másla je zcela univerzální a můžete ho použít prakticky na jakýkoli dort nebo koláč. Můžete ho použít samotný nebo ochucený, obarvený, s kousky ovoce apod. Záleží jen na vás a na tom, k čemu konkrétně budete krém používat.
Ingredience
V první řadě opatrně oddělte bílky od žloutků. Musí být dokonale čisté, aby se do bílků nedostaly kapky žloutku. Vložte bílky do žáruvzdorné misky a přidejte k nim cukr. Vložte misku do parní lázně a za stálého míchání zahřívejte. Bílky s cukrem by měly dosáhnout teploty 60 stupňů, což si nejsnadněji ověříte pomocí kuchyňského teploměru.
Všechny krystalky cukru se musí rozpustit, ale směs nesmí příliš zhoustnout. Sundejte misku z ohně a osušte dno ručníkem nebo utěrkou. Směs přelijte do nádoby určené pro mixér. Mixérem vyšlehejte švýcarské pusinky. Použít musíte vysokou rychlost, jinak úspěšného výsledku nedosáhnete. Objevit se musí charakteristické pevné špičky. Tak budete vědět, že jsou pusinky hotové.
Zároveň musí být nádherně nadýchané, čistě bílé a viditelně zvětší svůj objem. Do takto připravených pusinek přidejte vanilkový extrakt nebo jinou příchuť či barvivo. Do pusinek také postupně přidávejte měkké máslo o pokojové teplotě a míchejte mixérem na střední rychlost, aby se máslo dokonale zapracovalo.
Po zapracování veškerého másla do pusinek pokračujte v mixování, dokud směs nezhoustne a nebude naprosto stabilní. Poté bude krém připraven k použití! Tento krém můžete použít na plnění větrníků, ale také jím můžete ozdobit dorty nebo koláče. Stejně tak z něj můžete vytvořit květy nebo jiné tvary a ozdoby, díky kterým budou dorty působit velmi profesionálně a budou nejen chutné, ale také krásné. Uvidíte, že práce s krémem je jednoduchá, když máte k dispozici cukrářský sáček.