Krémová bramborová polévka s párkem - postup přípravy
Když se řekne bramborová polévka, naprostá většina Čechů si vybaví klasickou polévku s kořenovou zeleninou a houbami. Že by vůbec mohla existovat také jiná bramborová polévka, o tom jsme nejspíš nikdy ani nepřemýšleli. Přitom jak variabilní jsou brambory jako surovina, tak variabilní umí být i polévka, kterou z nich připravíte. My vám dnes například přinášíme pro zpestření vašeho kuchařského repertoáru recept na bramborový krém s párkem, který si stoprocentně zamilujete.
Ingredience
Brambory a mrkev důkladně umyjte a očistěte a obojí nakrájejte na menší kostky. Cibuli oloupejte a nasekejte ostrým nožem na kostičky. Všechny tři druhy zeleniny vhoďte do hrnce, zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Vařte zeleninu ve vývaru tak dlouho, dokud úplně nezměkne. Pak odstavte z kamen a nechte trochu zchladnout.
Ponorným mixérem pak rozmixujte veškerou zeleninu na hladkou kaši. Pokud máte rádi v polévce větší kousky, nemusíte ji umixovat úplně najemno. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem a zjemněte přidáním mléka a kousku másla. Všechny přísady znovu dobře promíchejte, případně ještě jednou promixujte.
Nakonec přidejte také párky. Stačí je pokrájet na jemné plátky a vhodit do polévky. (Případně je můžete předem trochu osmahnout na pánvi, zejména pak pokud chcete použít nějaký druh klobásy.) Pak můžete polévku ještě trochu přihřát a podávejte sypanou čerstvě nasekanou petrželkou.
Tato polévka je velmi jednoduchá, rychlá na přípravu a nenáročná na suroviny, proto ji můžete mít v záloze kdykoliv dostanete hlad.
Dobrou chuť.