Krémová česnečka se sýrem a chlebovými krutony - postup přípravy
Česneková polévka má spoustu různých variací a obměn. Tato je jedna z těch jednodušších, a přitom nejlahodnějších.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na drobné kostičky. Dva nebo více stroužků česneku rovněž oloupejte a nakrájejte ho na hrubé kousky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na něm brambory spolu s česnekem dorůžova. Vyklopte je poté do hrnce, zalijte vodou, přidejte 1 polévkovou lžíci podravky a přiveďte k varu a pod pokličkou nechte vřít, dokud brambory úplně nezměknou.
Mezitím nakrájejte chléb na menší kostičky. V pánvi rozehřejte olivový olej a vsypte na něj chlebové kostky, které opékejte, dokud krásně nezezlátnou. Když jsou hotové, odstavte je ze sporáku a přesypejte do misky.
Když brambory v hrnci úplně změknou, tyčovým mixérem rozmixujte polévku dohladka. Podle chuti ji dosolte a dopepřete. Do polévkové misky prolisujte jeden či více stroužků česneku, zalijte jej polévkou, tu posypejte jemně nasekanou petrželkou, přihoďte strouhaný či krájený sýr a opražené chlebové krutony a podávejte.
Videopostup krok za krokem