Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová květáková polévka se slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Krémová květáková polévka se slaninou - postup přípravy

Uvařte si lahodnou krémovou květákovou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Můžete ji podávat i v létě, jelikož chutná také zastudena.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka

Krutony

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpuštěném másle smažte 1–2 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní oloupaný brambor, nakrájený na menší kousky. 

2. KROK

Přidejte také na menší kousky nakrájený květák a vše zalijte vývarem. 

Tip: Vývar můžete nahradit čistou vodou. V takovém případě bude pravděpodobně nutné polévku více osolit.

3. KROK

Polévku ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, ingredience zamíchejte a polévku vařte 25 minut, do změknutí květáku. 

Poznámka: Polévku vařte na mírném ohni, pod pokličkou.

4. KROK

Nakonec přidejte smetanu ke šlehání a tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka. Polévku odstavte z tepla a v samostatné pánvi s rozpuštěným máslem smažte krutony s anglickou slaninou 2–3 minuty. 

5. KROK

Krémovou květákovou polévku podávejte teplou a ozdobenou krutony se slaninou. 

Tip: Polévka chutná také zastudena, proto ji můžete podávat i jako osvěžující předkrm v horkých letních dnech.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů