Krémová květáková polévka se slaninou - postup přípravy
Uvařte si lahodnou krémovou květákovou polévku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Můžete ji podávat i v létě, jelikož chutná také zastudena.
Polévka
Krutony
Na rozpuštěném másle smažte 1–2 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní oloupaný brambor, nakrájený na menší kousky.
Přidejte také na menší kousky nakrájený květák a vše zalijte vývarem.
Tip: Vývar můžete nahradit čistou vodou. V takovém případě bude pravděpodobně nutné polévku více osolit.
Polévku ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, ingredience zamíchejte a polévku vařte 25 minut, do změknutí květáku.
Poznámka: Polévku vařte na mírném ohni, pod pokličkou.
Nakonec přidejte smetanu ke šlehání a tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka. Polévku odstavte z tepla a v samostatné pánvi s rozpuštěným máslem smažte krutony s anglickou slaninou 2–3 minuty.
Krémovou květákovou polévku podávejte teplou a ozdobenou krutony se slaninou.
Tip: Polévka chutná také zastudena, proto ji můžete podávat i jako osvěžující předkrm v horkých letních dnech.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem