Polévka s kuřecím masem a vejcem - postup přípravy
Polévka s kuřecím masem je plná rozmanitých ingrediencí, které z ní dělají chutný a výživný pokrm. Je ideální jako předkrm a s pečivem i jako lehký hlavní chod.
Ingredience
Do hrnce s kuřecím masem, zalitým vodou, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou mrkev se stroužkem česneku.
Poznámka: Maso na několika místech nařízněte. Díky tomu lépe pohltí chuť zeleniny.
Přidejte rajčatovou pastu se solí a polévku vařte 15 minut, pod pokličkou. Po čtvrt hodině z polévky maso vyjměte a nakrájejte ho na malé kousky.
Z polévky vyjměte také česnek a maso do ní vraťte. Pokračujte ve vaření další 2 minuty a mezitím v samostatné misce smíchejte škrob s vodou. Jakmile se rozpustí, směs vlijte do polévky a vařte ji další minutu.
Do hrnce přidejte rozšlehané vejce, nasekanou pažitku, citronovou šťávu, ingredience zamíchejte a polévku ihned servírujte.
Tip: Než do polévky přidáte vejce, ujistěte se, že se polévka vaří. Pokud by se polévka vařila málo, vejce by mohlo získat nevzhlednou strukturu.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto