Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka s kuřecím masem a vejcem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Polévka s kuřecím masem a vejcem - postup přípravy

Polévka s kuřecím masem je plná rozmanitých ingrediencí, které z ní dělají chutný a výživný pokrm. Je ideální jako předkrm a s pečivem i jako lehký hlavní chod.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce s kuřecím masem, zalitým vodou, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou mrkev se stroužkem česneku.

Poznámka: Maso na několika místech nařízněte. Díky tomu lépe pohltí chuť zeleniny.

2. KROK

Přidejte rajčatovou pastu se solí a polévku vařte 15 minut, pod pokličkou. Po čtvrt hodině z polévky maso vyjměte a nakrájejte ho na malé kousky.

3. KROK

Z polévky vyjměte také česnek a maso do ní vraťte. Pokračujte ve vaření další 2 minuty a mezitím v samostatné misce smíchejte škrob s vodou. Jakmile se rozpustí, směs vlijte do polévky a vařte ji další minutu.

4. KROK

Do hrnce přidejte rozšlehané vejce, nasekanou pažitku, citronovou šťávu, ingredience zamíchejte a polévku ihned servírujte. 

5. KROK

Tip: Než do polévky přidáte vejce, ujistěte se, že se polévka vaří. Pokud by se polévka vařila málo, vejce by mohlo získat nevzhlednou strukturu.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů