Krémová žampionová omáčka s parmezánem a česnekem - postup přípravy
Tento recept na krémovou žampionovou omáčku je velmi univerzální a lze ho použít k nejrůznějším typům masa nebo v kombinaci s těstovinami. Připravte si jednoduchou omáčku za pár minut.
Ingredience
Houby omyjte a nakrájejte je na měsíčky. Oloupejte a nadrobno nakrájejte také 7 stroužků česneku a cibuli. Najemno nakrájejte také petrželku. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm zbylé dva stroužky česneku, nasekanou cibuli, přidejte máslo a vše zamíchejte.
Z pánve vyndejte stroužky česneku a přimíchejte houby, které smažte 10–15 minut, dokud nezhnědnou. Přimíchejte česnek a přilijte vývar. Celou směs dochuťte pepřem a solí a důkladně promíchejte.
Nyní přimíchejte oregano a vařte 10 minut. Na závěr přilijte smetanu, zamíchejte a přisypte nastrouhaný parmezán. Žampionovou omáčku míchejte, dokud nezhoustne a na závěr do ní přimíchejte petrželku.
Poznámka: Pokud je to nutné omáčku ještě dochuťte solí a pepřem a podávejte s těstovinami nebo masem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Break the Spice