Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové řezy à la Kinder

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Krémové řezy à la Kinder - postup přípravy

Kinder tyčinky patří mezi favority nejen dětí, ale i dospělých, proto jsou různé dezerty v jejich stylu obzvláště oblíbené. Vyzkoušejte například tyto krémové řezy na plech.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na navlhčení korpusu

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková
1. KROK

Vezměte si středně velkou nebo větší mísu a smíchejte v ní vejce, cukr, vanilkový cukr a mléko. Poté přidejte rostlinný olej či rozpuštěné máslo a vše pořádně promíchejte. Na závěr si smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a celou tuto směs postupně prosévejte do těsta.

2. KROK

To poté opět velmi pečlivě promíchejte a v dalším kroku jej celé rovnoměrně vylijte na vymazaný, nebo pečicím papírem vyložený plech. Ten nakonec vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut podle potřeby. Doporučujeme však zvolit plech s vysokým okrajem, abyste poté na korpus mohli navrstvit všechny další ingredience a dezert tak držel hezký tvar.

3. KROK

Mezitím, co se korpus peče, si připravte směs, s níž ho později navlhčíte, aby byl vláčnější a jemnější. V menším či středně velkém kastrolku nechte povařit mléko a postupně do něj přidávejte kakao. Poté jen pečlivě míchejte tak, aby se nevytvořily hrudky, a počkejte, dokud směs mírně nezhoustne.

4. KROK

Upečený korpus na několika místech po celé délce propíchněte vidličkou a nalijte na něj připravené kakaové mléko. Lijte však pomalu a opatrně a vždy nechte celou část mléka pořádně vsáknout do korpusu. Nakonec korpus nechte vychladnout.

5. KROK

Nyní si připravte krém. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a začněte ji šlehat. Jakmile začne houstnout, zašlehejte do ní cukr. Naneste ji rovnoměrně na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout.

6. KROK

Posledním krokem je příprava polevy. Do středně velkého kastrůlku nalijte smetanu a dejte ho na sporák, kde smetanu nechte ohřát, dokud nezačne mírně vřít. Poté přidejte nalámanou čokoládu, a míchejte, dokud se zcela neroztopí a směs nezíská hustou hladkou konzistenci.

7. KROK

Poté polevu nechte mírně vychladnout a nakonec ji nalijte na připravený dezert. Ten následně dejte do lednice nebo na jiné chladné místo na alespoň 4 hodiny. Poté dezert nakrájejte na porce a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů