Krémové řezy à la Kinder - postup přípravy
Kinder tyčinky patří mezi favority nejen dětí, ale i dospělých, proto jsou různé dezerty v jejich stylu obzvláště oblíbené. Vyzkoušejte například tyto krémové řezy na plech.
Na těsto
Na navlhčení korpusu
Na krém
Na polevu
Vezměte si středně velkou nebo větší mísu a smíchejte v ní vejce, cukr, vanilkový cukr a mléko. Poté přidejte rostlinný olej či rozpuštěné máslo a vše pořádně promíchejte. Na závěr si smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva a celou tuto směs postupně prosévejte do těsta.
To poté opět velmi pečlivě promíchejte a v dalším kroku jej celé rovnoměrně vylijte na vymazaný, nebo pečicím papírem vyložený plech. Ten nakonec vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut podle potřeby. Doporučujeme však zvolit plech s vysokým okrajem, abyste poté na korpus mohli navrstvit všechny další ingredience a dezert tak držel hezký tvar.
Mezitím, co se korpus peče, si připravte směs, s níž ho později navlhčíte, aby byl vláčnější a jemnější. V menším či středně velkém kastrolku nechte povařit mléko a postupně do něj přidávejte kakao. Poté jen pečlivě míchejte tak, aby se nevytvořily hrudky, a počkejte, dokud směs mírně nezhoustne.
Upečený korpus na několika místech po celé délce propíchněte vidličkou a nalijte na něj připravené kakaové mléko. Lijte však pomalu a opatrně a vždy nechte celou část mléka pořádně vsáknout do korpusu. Nakonec korpus nechte vychladnout.
Nyní si připravte krém. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a začněte ji šlehat. Jakmile začne houstnout, zašlehejte do ní cukr. Naneste ji rovnoměrně na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout.
Posledním krokem je příprava polevy. Do středně velkého kastrůlku nalijte smetanu a dejte ho na sporák, kde smetanu nechte ohřát, dokud nezačne mírně vřít. Poté přidejte nalámanou čokoládu, a míchejte, dokud se zcela neroztopí a směs nezíská hustou hladkou konzistenci.
Poté polevu nechte mírně vychladnout a nakonec ji nalijte na připravený dezert. Ten následně dejte do lednice nebo na jiné chladné místo na alespoň 4 hodiny. Poté dezert nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.