Krémové řezy z listového těsta - postup přípravy
Krémové řezy z listového těsta jsou lahodným dezertem, který spojuje křupavé těsto s velmi jemným krémem. Sladkou pochoutkou navíc zaujmete hned na první pohled.
Ingredience
Krém
Na pomazání a posypání
V míse vyšlehejte tvaroh s vejcem, vanilkovým cukrem, cukrem a vanilkovým pudinkem.
Poznámka: Místo vanilkového pudinku můžete použít směs kukuřičného škrobu s vanilkou.
Vzniklým krémem potřete polovinu plátu listového těsta a druhou polovinou ho zakryjte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Těsto následně potřete vaječným žloutkem rozšlehaným v mléce.
Poznámka: Listové těsto vyjměte z lednice minimálně 30 minut před jeho použitím.
Rádýlkem vytvořte v těstu horizontální řez a poté vytvořte vertikální řezy s odstupy přibližně 2–3 cm. Nařezané těsto posypte nasekanými mandlemi a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Upečené krémové řezy z listového těsta nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem. Můžete je podávat v kuse s tím, že si strávníci budou kousky dezertu sami trhat. Dezert ale můžete natrhat nebo nakrájet předem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Elliina chutná kuchyně