Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové řezy z listového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Krémové řezy z listového těsta - postup přípravy

Krémové řezy z listového těsta jsou lahodným dezertem, který spojuje křupavé těsto s velmi jemným krémem. Sladkou pochoutkou navíc zaujmete hned na první pohled.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Krém

Na pomazání a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte tvaroh s vejcem, vanilkovým cukrem, cukrem a vanilkovým pudinkem. 

Poznámka: Místo vanilkového pudinku můžete použít směs kukuřičného škrobu s vanilkou.

2. KROK

Vzniklým krémem potřete polovinu plátu listového těsta a druhou polovinou ho zakryjte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Těsto následně potřete vaječným žloutkem rozšlehaným v mléce.

Poznámka: Listové těsto vyjměte z lednice minimálně 30 minut před jeho použitím.

3. KROK

Rádýlkem vytvořte v těstu horizontální řez a poté vytvořte vertikální řezy s odstupy přibližně 2–3 cm. Nařezané těsto posypte nasekanými mandlemi a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.

4. KROK

Tip: Upečené krémové řezy z listového těsta nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem. Můžete je podávat v kuse s tím, že si strávníci budou kousky dezertu sami trhat. Dezert ale můžete natrhat nebo nakrájet předem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů