Krémové špagety se sýrem a česnekem - postup přípravy
Krémové špagety jsou snadný pokrm s jemnou omáčkou, který vás ohromí hned napoprvé. Ocení je nejen příznivci lehkých chutí, ale také milovníci rychlého vaření.
Ingredience
Špagety vložte do vroucí osolené vody a vařte je 9–11 minut.
Poznámka: Při vaření těstovin se řiďte pokyny, uvedenými na obalu konkrétního produktu.
V pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm nakrájený česnek po dobu 30 vteřin. Následně ho zaprašte prosátou moukou a zalijte 400 ml mléka.
Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl. Mléko přilijte ve třech dávkách, aby se ingredience lépe propojily.
Asi po 4 minutách do směsi vmíchejte nastrouhaný sýr. Jakmile se zcela roztopí, vmíchejte do směsi dalších 200 ml mléka a po dalších 2 minutách vaření přidejte 100 ml mléka.
Poté, co získáte hladkou omáčku, ochuťte ji solí, oreganem, mletou sladkou paprikou a italskými bylinkami.
Tip: Místo italských bylinek můžete použít jakékoliv jiné oblíbené bylinky.
Do hotové omáčky vmíchejte slité špagety a pokrm podávejte teplý. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Poznámka: S konzumací neotálejte. Čím víc bude omáčka chladnější, tím bude hustší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chef Mladen