Krémové těstoviny s kuřecím masem a sýrem - postup přípravy
Krémové těstoviny s kuřecím masem a sýrem jsou chutným a rychlým pokrmem, který zasytí. Toto jídlo je snadné na přípravu a potěší nejen milovníky italské kuchyně.
Ingredience
Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky, které osolte a opepřete ze všech stran. Maso zprudka smažte v pánvi s rozpáleným olejem přibližně 4 minuty, do zlatohněda.
Zatímco se maso smaží, nakrájejte cibuli nadrobno. Maso vyjměte z pánve a těstoviny vařte v osolené vodě přibližně 9–11 minut.
Poznámka: Těstoviny vařte dle pokynů na obalu konkrétního produktu.
V pánvi s výpekem rozpusťte máslo a žampiony nakrájejte na plátky. Na másle smažte 2–3 minuty cibuli, ke které následně přidejte žampiony. Pokračujte ve smažení dalších 4–5 minut, dokud houby nezhnědnou.
Tip: Máslo zase můžete nahradit olivovým olejem.
Houbovou směs ochuťte nastrouhaným česnekem, směs posolte a smažte ji dalších 30 vteřin. Poté do pánve vlijte smetanu s mlékem a nastrouhejte do ní parmazán.
Tip: Nechcete-li použít parmazán, přidejte více soli.
Za stálého míchání pokračujte ve vaření 3 minuty a poté do směsi vmíchejte maso s těstovinami. Krémové těstoviny s kuřecím masem servírujte posypané trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné