Křupavá vepřová žebírka s třešňovou šťávou nebo se směsí adžika - postup přípravy
Hledáte zajímavou marinádu na vepřová žebírka? Pak jste na ni natrefili. S třešňovou šťávou budou dokonale šťavnatá a křupavá na povrchu. Směs adžika jim zase dodá na orientální chuti. Každý si najde to své. Inspirujte se těmito božskými kombinacemi a připravte pro blízké lahodné pokrmy.
Vepřová žebírka s třešňovou šťávou
Vepřová žebra ovoněná směsí adžika
Vepřová žebírka s třešňovou šťávou
Vepřová žebra naporcujte, vložte do hrnce a přelijte třešňovou šťávou. Také vložte kuličky pepře a sůl dle chuti. Na středním plamenu vařte maso asi 40 minut. Mezitím si v misce smíchejte mletou papriku, skořici, česnek, pálivou papriku, sůl, pepř, cukr, jablečné pyré, sójovou omáčku, citronovou šťávu a přilijte i tu rajčatovou.
Vařená žebra pak vyjměte z třešňové šťávy a dejte marinovat v míse s namíchanou směsí alespoň na půl hodiny. Následně maso dejte péct v pekáčku se zbylou marinádou na 220 °C po dobu 15 minut. Podávejte teplé s pečivem. Dobrou chuť.
Vepřová žebra ovoněná směsí adžika
Ze sójové omáčky, oleje, pepře, koření adžika, sladké mleté papriky a citronové šťávy vytvořte homogenní směs na marinování. Do ní pak vložte naporcovaná vepřová žebra a nechte naložená aspoň 12 hodin v lednici.
Druhý den marinované maso vložte na pekáč nebo do zapékací misky, přidejte plátky loupaného česneku, plátky omytých a očištěných rajčat a pečte přikryté alobalem v troubě asi hodinu při teplotě 200 °C. Podávejte teplé spolu s čerstvou bagetkou. Hodit se bude k porci i čerstvý kváskový chléb, plnotučná hořčice, strouhaný křen a nakládaná zeleninka. Dobrou chuť.