Křupavé chlebové bagety s olivovým olejem - postup přípravy
Upečte si doma tyto křupavé chlebové bagety s olivovým olejem, které chutnají jako z luxusní pekárny. Využít je můžete na chlebíčky nebo jako běžné pečivo.
Ingredience
Do mísy dejte mouku a do jejího středu udělejte důlek. Poté do něj nasypte sušené droždí, zalijte ho teplou vodou a olivovým olejem.
Směs lehce promíchejte a poté z něj vypracujte hladké těsto. Z těsta vytvarujte bochánek, vložte ho do mísy a přikryjte ho potravinářskou fólií. Poté ho nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí těsto opět prohněťte a rozdělte ho na 3 stejné díly. Z každého dílu vytvarujte rukou placku, srolujte ji a poté ji přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Mezi jednotlivými bagetami vytvořte pomocí pečicího papíru zábranu, aby se bagety neslepily. Poté je nechte kynout ještě 20 minut.
Pomocí žiletky nebo nože vytvořte okrasné zářezy a poté bagety potřete vodou a lehce je posypte hladkou moukou.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 250 °C a chlebové bagety pečte po dobu 30 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri