Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé marokánky polité čokoládou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křupavé marokánky polité čokoládou - postup přípravy

Pokud máte rádi křupavé cukroví, pak si nenechte ujít recept na marokánky podle paní Jitky Kořánové. Jsou plné oříšků, mandlí, rozinek, kandovaného ovoce a obalené v čokoládě.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci smíchejte smetanu ke šlehání, hladkou mouku, cukr moučka a máslo. Za stálého míchaní uvařte směs na kaši.

2. KROK

Do vařící směsi přidejte posekané oříšky a mandle, rozinky a kandované ovoce. Vše spolu důkladně promíchejte.

3. KROK

Ze vzniklé směsi vytvořte placičky a položte je na plech. Marokánky pečte v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, což by mělo trvat asi 15 minut.

4. KROK

Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Nakonec marokánky namočte jednou stranou do rozpuštěné čokolády.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů