Křupavé marokánky polité čokoládou - postup přípravy
Pokud máte rádi křupavé cukroví, pak si nenechte ujít recept na marokánky podle paní Jitky Kořánové. Jsou plné oříšků, mandlí, rozinek, kandovaného ovoce a obalené v čokoládě.
Ingredience
V hrnci smíchejte smetanu ke šlehání, hladkou mouku, cukr moučka a máslo. Za stálého míchaní uvařte směs na kaši.
Do vařící směsi přidejte posekané oříšky a mandle, rozinky a kandované ovoce. Vše spolu důkladně promíchejte.
Ze vzniklé směsi vytvořte placičky a položte je na plech. Marokánky pečte v předehřáté troubě na 180 °C do růžova, což by mělo trvat asi 15 minut.
Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Nakonec marokánky namočte jednou stranou do rozpuštěné čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.