Křupavý křimický salát s majonézou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na lehký oběd nebo přílohu k masu, vyzkoušejte křupavý křimický salát s majonézou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Jeho příprava je snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Cibuli a mrkev očistěte. Zelí omyjte pod tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Mrkev a zelí nastrouhejte na hrubém struhadle.
Zeleninu přendejte do mísy. Poté ji dochuťte solí, cukrem, octem, plnotučnou hořčicí, worcestrovou omáčkou a mletým černým pepřem.
Do mísy nakonec předejte majonézu a salát velmi pečlivě promíchejte. Nahradit ji můžete i bílým jogurtem. Poté salát můžete ihned servírovat, lépe však bude chutnat, když ho necháte odležet alespoň 2 hodiny v lednici.
Tip: Pokud máte rádi ostřejší jídla, vmíchejte do salátu nastrouhaný čerstvý křen.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.