Krupicový koláč s jablky a vlašskými ořechy - postup přípravy
Šťavnatý krupicový koláč s jablky a vlašskými ořechy přelitý čokoládovou polevou se vám rozplyne v ústech. Jestli chcete potěšit svou rodinu i návštěvy, připravte jim tento úžasný dezert.
Těsto
Poleva
Vlašské ořechy umelte a smíchejte s hrnkem krupice. Potom do suché směsi přidejte lžičku prášku do pečiva a 4 lžičky kakaa. Důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily. Dvě vejce rozklepněte do samostatné mísy a vyšlehejte je s polovinou nebo celým hrnkem cukru podle vlastní chuti. Směs musí zhoustnout a zbělat. Během mixování přidejte půl hrnku oleje, hrnek jogurtu, a nakonec snižte rychlost mixéru.
Přidejte suché ingredience a znovu vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto. Jablka oloupejte, nastrouhejte a přidejte lžičku skořice a sáček vanilkového cukru. Do připravené směsi přidejte jablka a důkladně promíchejte. Těsto se musí nádherně propojit. Poté si připravte středně velkou formu, vymažte ji a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu asi 40 minut. Párátkem zkontrolujte, jestli je těsto hotové.
Zatímco se koláč bude péct, připravte si čokoládovou polevu. Vše smíchejte dohromady v hrnci a dejte na plotnu. Zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí dohromady. Nezapomeňte neustále míchat, aby se čokoláda nepřichytila ke dnu. Polevu nechte 2–3 minuty vychladnout, poté jí zalijte koláč, dokud je horká.