Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krupicový koláč s jablky a vlašskými ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Krupicový koláč s jablky a vlašskými ořechy - postup přípravy

Šťavnatý krupicový koláč s jablky a vlašskými ořechy přelitý čokoládovou polevou se vám rozplyne v ústech. Jestli chcete potěšit svou rodinu i návštěvy, připravte jim tento úžasný dezert.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vlašské ořechy umelte a smíchejte s hrnkem krupice. Potom do suché směsi přidejte lžičku prášku do pečiva a 4 lžičky kakaa. Důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily. Dvě vejce rozklepněte do samostatné mísy a vyšlehejte je s polovinou nebo celým hrnkem cukru podle vlastní chuti. Směs musí zhoustnout a zbělat. Během mixování přidejte půl hrnku oleje, hrnek jogurtu, a nakonec snižte rychlost mixéru.

2. KROK

Přidejte suché ingredience a znovu vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní těsto. Jablka oloupejte, nastrouhejte a přidejte lžičku skořice a sáček vanilkového cukru. Do připravené směsi přidejte jablka a důkladně promíchejte. Těsto se musí nádherně propojit. Poté si připravte středně velkou formu, vymažte ji a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu asi 40 minut. Párátkem zkontrolujte, jestli je těsto hotové.

3. KROK

Zatímco se koláč bude péct, připravte si čokoládovou polevu. Vše smíchejte dohromady v hrnci a dejte na plotnu. Zahřívejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí dohromady. Nezapomeňte neustále míchat, aby se čokoláda nepřichytila ke dnu. Polevu nechte 2–3 minuty vychladnout, poté jí zalijte koláč, dokud je horká.

4. KROK

Poté nechte dezert trochu vychladnout (alespoň 5 minut), nakrájejte a servírujte. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů