Krůtí prsa na bylinkách - postup přípravy
Jednoduchý, chutný a neskutečně voňavý pokrm vznikne, když upečete krůtí prsíčka s aromatickými bylinkami podle receptu od paní Lenky Sedláčkové.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Na pánvi či rovnou v pekáčku s trochou sádla ji opečte dorůžova, přidejte celá krůtí prsíčka, která zasypejte oreganem, bazalkou a tymiánem. Podle chuti přidejte sůl a prolisovaný česnek. Takto připravené maso vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte doměkka.
Když jsou prsíčka měkká, vyjměte je z pekáče, výpek zaprašte hladkou moukou a nechte ho ještě chvíli provařit a vydusit přebytečnou vodu. Hotovou šťávu slijte přes sítko.
Upečená krůtí prsa nakrájejte na plátky a podávejte je spolu s bramborovou kaší a přelitá šťávou z pečení.