Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krůtí roláda se zeleninou a špekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Krůtí roláda se zeleninou a špekem - postup přípravy

Krůtí roláda, podle paní Ivy Ptáčkové, je křehká, šťavnatá a lahodná. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro rodinné večeře i slavnostní příležitosti.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Krůtí prsa rozřízněte tak, abyste získali pláty ve tvaru obdélníku, které položte vedle sebe, aby se okraje mírně překrývaly a vytvořily základ pro roládu. 

2. KROK

Maso opepřete, osolte a potřete plnotučnou hořčicí. Polovinu masa posypte nadrobno nakrájenou červenou paprikou, nakrájeným špekem a pórkem. Vše nakonec posypte nastrouhaným sýrem a maso zarolujte. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Krůtí roládu zpevněte provázkem a vložte ji do pekáče, kde ji podlijte vodou. Kolem rolády můžete vyskládat ingredience, které se nevešly do rolády. Pekáč přikryjte druhým pekáčem nebo alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 200–230 °C po dobu 90 minut.

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby a velikosti rolády. Maso by mělo být upečeno do růžova.

5. KROK

Zatímco se maso peče, oloupejte brambory, které vařte 20 minut v osolené vodě s kmínem. Poté, co se maso dopeče, odkryjte pekáč a pokračujte v pečení dalších 5 minut, aby se na roládě vytvořila kůrčička. 

6. KROK

Tip: Krůtí roládu servírujte s vařenými brambory a zeleninovou přílohou nebo oblíbeným dipem, jako je například kečup či tatarka. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů