Krůtí roláda se zeleninou a špekem - postup přípravy
Krůtí roláda, podle paní Ivy Ptáčkové, je křehká, šťavnatá a lahodná. Recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro rodinné večeře i slavnostní příležitosti.
Ingredience
Příloha
Krůtí prsa rozřízněte tak, abyste získali pláty ve tvaru obdélníku, které položte vedle sebe, aby se okraje mírně překrývaly a vytvořily základ pro roládu.
Maso opepřete, osolte a potřete plnotučnou hořčicí. Polovinu masa posypte nadrobno nakrájenou červenou paprikou, nakrájeným špekem a pórkem. Vše nakonec posypte nastrouhaným sýrem a maso zarolujte.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Krůtí roládu zpevněte provázkem a vložte ji do pekáče, kde ji podlijte vodou. Kolem rolády můžete vyskládat ingredience, které se nevešly do rolády. Pekáč přikryjte druhým pekáčem nebo alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 200–230 °C po dobu 90 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby a velikosti rolády. Maso by mělo být upečeno do růžova.
Zatímco se maso peče, oloupejte brambory, které vařte 20 minut v osolené vodě s kmínem. Poté, co se maso dopeče, odkryjte pekáč a pokračujte v pečení dalších 5 minut, aby se na roládě vytvořila kůrčička.
Tip: Krůtí roládu servírujte s vařenými brambory a zeleninovou přílohou nebo oblíbeným dipem, jako je například kečup či tatarka.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.