Kuře na paprice se žampiony - postup přípravy
Kuře na paprice nejspíše znáte, se žampiony však získá úplně nový rozměr chuti. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibulku dorůžova. Poté přidejte po jedné polévkové lžíci sladké a uzené papriky a trochu ji orestujte.
Kuřecí stehna i s kůží omyjte, očistěte a osušte, po obou stranách osolte a opepřete, vložte je kůží dolů do hrnce s cibulkou a mletou paprikou a ze všech stran je opečte dozlatova. Poté kuřecí maso podlijte trochou vroucího kuřecího vývaru nebo vody.
Žampiony nakrájejte na tenké plátky, přihoďte je do hrnce a pod pokličkou duste doměkka. Když je maso téměř hotové, přidejte očištěnou a nakrájenou červenou papriku a ještě chvilku vše povařte. Paprika by se neměla rozvařit úplně na kaši.
Hotové maso vyjměte z hrnce a dodělejte omáčku. Přilijte do hrnce sladkou smetanu a zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané s vodou a omáčku nechte provařit. Podle chuti ji dosolte a dopepřete a vraťte maso zpátky dovnitř. Hotové kuře na paprice podávejte spolu s vařenými těstovinami nebo s knedlíkem.